R

24/7 bereikbaar

R

Snel geholpen

R

Gratis prijsindicatie

R

Geen voorrijkosten

R

Bieden garantie

R

Gecertificeerd

Home » Wespen in huis

Wespen in huis

Wanneer je last hebt van wespen in huis kan dit als erg verelend worden ervaren. Gelukkig hoeft het niet direct een groot probleem te zijn wanneer je hier last van hebt. Mocht je wel last hebben van een heuse wespenplaag in je huis dan is het aan te raden om een expert in te schakelen. Neem hiervoor contact met ons op via 085-1306451 of het contactformulier.

Hoe weet ik of ik een wespennest in huis heb?

Wanneer je last hebt van wespen in huis kan het zo zijn dat er een wespennest aanwezig is. Als je wilt weten of je een nest hebt is het goed om op de volgende dingen te letten:

  • Veel wespen: Wanneer er veel wespen in je huis zijn is de kans op een nest groter dan wanneer het af en toe een enkele wesp is. Ook wanneer ze consistent aanwezig zijn is dit een teken.
  • Wespen ingangen: Als de wespen continue via een bepaald gat in de spouwmuur, betimmering of dakkapel verdwijnen is de kans groot dat er daarachter een nest aanwezig is.
  • Zichtbaar nest: Soms is het zo dat het nest duidelijk zichtbaar is. Een wespennest herken je doordat het op een grijze walnoot lijkt met een gat aan de onderkant. Het materiaal waar het van is gemaakt lijkt papierachtig.

Wanneer je aan een of meer van deze punten voldoet is de kans dus zeer groot dat er een nest in je huis zit. Omdat wespen agressief worden als je in de buurt van hun nest komt, kan je een wespennest verwijderen het beste aan een expert overlaten.

Wespen in huis in de winter?

Wespen komen het meeste voor in de zomer, in de winter leggen de wespen door de kou het loodje. Toch kan je in de winter een wespennest tegenkomen, dit zie je het vaakst op zolders of plekken waar je weinig komt. Gelukkig zijn de nesten die je dan tegenkomt vaak niet actief, je zal hier dan ook geen levende wespen zien. Behalve misschien de koningin die haar winterslaap houdt. Ondanks dat een wespennest in de winter meestal actief is, kan het zo zijn dat er nog wel levende wespen in zitten. Wees dus altijd voorzichtig.

Wespen uit huis verjagen

Wanneer je wespen in huis hebt, kun je gelukkig veel doen om deze zelf te verjagen. Om je te helpen zijn hier een paar goede opties voor wespen verjagen:

  • Voorkom dat wespen binnenkomen: Zorg ervoor dat ramen en deuren gesloten zijn of voorzien van horren. Dicht kieren en openingen waar wespen door naar binnen kunnen komen.
  • Gebruik wespenvallen: Er zijn verschillende soorten wespenvallen beschikbaar. Je kunt ze kopen of zelf maken met behulp van een plastic fles, water, en iets zoets (zoals limonadesiroop) om de wespen aan te trekken en te vangen.
  • Natuurlijke afweermiddelen: Sommige geuren, zoals kruidnagel, pepermuntolie, en citronella, staan bekend om hun vermogen om wespen af te weren. Je kunt deze oliën aanbrengen op katoenen ballen en deze in de buurt van ramen en deuren plaatsen.
  • Rook: Als je een open raam of deur hebt waar wespen door naar binnen komen, kan een beetje rook helpen om ze weg te jagen. Let op: wees voorzichtig met vuur en zorg ervoor dat je dit op een veilige manier doet.
  • Verwijder voedselbronnen: Zorg ervoor dat er geen voedselbronnen beschikbaar zijn voor wespen. Dek voedsel af tijdens het eten buiten en zorg ervoor dat vuilnisbakken goed gesloten zijn.

Wanneer het je niet lukt om de wespen te verjagen neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met wespen bestrijden.

Snel contact opnemen

Wil je (preventief) wespen laten bestrijden of een wespennest laten verwijderen? Bij Wespen verjagen zijn wij hierin gespecialiseerd. Voor meer informatie kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of het contactformulier invullen voor een gratis offerte.

Recensies

Onze klanten aan het woord

Dave Smulders

Positief: Kwaliteit

De ongedierte bestrijder kwam al snel na een telefoontje bij ons langs. Samen gekeken naar de beste oplossing. Erg professioneel te werk gegaan. Ik ben zeker tevreden en boven al blij dat ik zo snel geholpen ben.

Petrouska van de werf

Positief: Kwaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

De laatste tijd hoor je allemaal verhalen op het nieuws over ongedierte bestrijders die eigenlijk niet weten wat ze aan het doen zijn. Maar gelukkig is dit bedrijf, Budget Ongedierte echt super . De jongens waren vriendelijk en mee denkend en krijg je gewoon waar voor je geld. Bedankt budget ongedierte!

Cindy Chan

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Na eerste een ander bedrijf te hebben ingeschakeld was het probleem nog steeds niet opgelost. Gelukkig waren de mannen van budget ongedierte bestrijding snel ter plaatsen en hebben ze ons super geholpen. Ze weten wat ze doen en werken professioneel. Helemaal tevreden!

Rosalie Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid, Waarde

Vriendelijke, goede en snelle service. Gaan netjes te werk en staan klaar bij problemen! Erg goede en zorgvuldige service, ik zou dit bedrijf bij iedereen aanbevelen. Niets is te veel, super! 🙂

Isabelle Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Enorm tevreden over de snelle service van dit bedrijf! Fijn dat zij de noodzaak inzien van de situatie en ruimte hebben voor het persoonlijk belang.